Sanggup Jual Dadah Demi Cinta

Advertisemen

BATU FERRINGHI – Pihak AADK telah membuat serbuan di sebuah bilik hotel dan menjumpai dadah serta wang kertas bernilai RM4000 yang dipercayai hasil jualan dadah dan juga alatan penimbang dan alatan untuk membungkus dadah bagi tujuan pasaran kecil dadah.

Dalam serbuan itu, pihak AADK telah menahan dua orang wanita bersama dua orang lelaki yang dipercayai terlibat dalam penjualan dadah tersebut.

Dua alat ‘dapur’ menghisap dadah juga turut dijumpai bersama suspek.

Suspek dipercayai telah berpindah dari hotel ke hotel sekitar Tg Tokong hingga ke Batu Ferringhi bagi mengaburi mata pihak berkuasa namun usaha licik mereka gagal apabila pihak AADK dapat mengesan perbuatan mereka itu.

Hasil siasatan mendapati kedua suspek wanita adalah dalang dalam aktiviti haram ini untuk memperolehi wang bagi menjamin dua orang kekasih mereka yang kini berada dalam penjara reman pulau pinang bagi kes pengedaran dadah 39B Adb1952

Keempat-empat suspek ditahan oleh AADK dibawah seksyen 39A(1)ADB1952.

Kedua suspek lelaki yang ditahan bersama turut positif dadah jenis syabu dan dituduh bersama seksyen 15(1)ADB1952.

Jumlah dadah yang di rampas 7.5g serbuk kristal putih dipercayai syabu dan 1 biji pil dipercayai eramin5 dan kesemua anggaran dadah ini dalam RM945.

Pihak AADK telah menyerahkan kesemua suspek kepada pihak polis Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik IPD Timur Laut Pulau Pinang untuk meneruskan siasatan. Sumber: AADK Batu Ferringhi Editor:Farhana


Advertisemen

Related Posts
Disqus Comments