Sanggup Tetak Sepupu Sendiri Gara-Gara Kereta


PASIR MAS: Akibat berang apabila pintu kereta yang dimilikinya ditendang, seorang lelaki bertindak menetak sepupunya sendiri di Kampung Tal Tujoh, Pasir Mas, hari ini.

Suspek dikatakan menetak mangsa dengan menggunakan senjata tajam dipercayai pedang di dalam kejadian terbabit.

Kejadian tersebut dipercayai berlaku sekitar jam 3.30 pagi telah menyebabkan mangsa yang berusia 41 tahun parah di kepala dan turut luka di lengan.

Mangsa segera dibawa untuk mendapatkan rawatan dan kini dia dirawat di Hospital Pasir Mas.

Menurut laporan daripada Ketua Polis Daerah Pasir Mas, sebelum kejadian berlaku mangsa dan sepupunya serta dua lagi lelaki yang berusia 20-an dikatakan berbalah sesama sendiri.

"Mangsa kemudian menendang pintu kereta suspek menyebabkan pergaduhan lebih besar. Keadaan menjadi tegang apabila seorang daripada suspek mengeluarkan senjata.”

"Disebabkan tidak berpuas hati dengan tindakan mangsa, suspek bersama dua lagi yang turut mempunyai talian saudara menyerang mangsa hingga parah," katanya ketika dihubungi.

Susulan daripada kejadian terbabit mangsa segera membuat laporan polis dan suspek berjaya ditahan beberapa jam selepas kejadian dan dijangka akan di reman mulai esok.

"Mereka semua ini bersaudara tetapi disebabkan tindakan seorang daripadanya membawa kepada pergaduhan yang serius," katanya.

Kes ini akan segera disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan parah dengan senjata tajam. Sumber: Mymetro, Editor: Amira