Sedih! Hajat Terakhir Fikri Sambut Hari Lahir Bonda Tercapai


Saat kita dapat membalas jasa kedua-dua orang tua kita adalah saat yang paling membahgiankan bagi seorang anak.

Meskipun, orang tua kita tidak pernah menyuarakan apa yang mereka mahu ,namun kita sebagai seorang anak harus menghargai segala pengorbanan yang telah mereka lakukan sepanjang mereka membesarkan kita.

Lain kisah nya bagi seorang anak yang disahkan telah menghidap sakit jantung kronik ini, remaja ini telah berhajat menyambut hari lahir bonda tercintanya dan berjaya merialisasikan hajat nya itu.

Kisah yang menyayat hati Mohd.Fikri Hakim Jaudin ini telah di kongsikan semula oleh salah seorang pengguna laman Facebook yang dikenali sebagai Natipah Abu.

Fikri merupakan anak kedua daripada tiga beradik ini sudah lama berhajat mahu membalas jasa ibunya yang telah banyak berkorban menjaganya sejak dari kecil sehingga kini.

Mungkin ini adalah kali terakhir Mohd. Fikri dapat menyambut hari lahir bonda nya dalam suasana yang gembira bersama-sama ahli keluarganya.

Menurut ahli keluarga nya, mereka terpaksa menyembunyi kan sepucuk surat daripada pihak hospital daripada pengetahuan Mohd. Fikri.

Isi kandungan surat berkenaan ternyata sangat menyedihkan bukan sahaja kepada ahli keluarganya ,malah penulis juga turut sebak ketika membaca kisah nya.

Di antara isi kandungan surat berkenaan adalah "... dengan ini warisnya memilih untuk beliau (Fikri) meninggal dunia di rumah.”

Sebenarnya Mohd. Fikri telah pun sedia maklum tentang isi kandungan surat berkenaan,namun dia tidak sampai hati mahu menyuarakan perkara tersebut kerana tidak mahu melukakan hati ahli keluarganya.

Ini adalah permintaan terakhir Fikri atau lebih mesra dipanggil sebagai Acan telah berhajat untuk meraikan hari lahir bonda nya untuk kali yang terakhir walaupun tarik asal nya adalah pada awal Januari.

Majlis sambutan hari lahir bonda nya diadakan secara kecil-kecilan di dalam bilik Fikir dan turut hadir semua ahli keluarga dan kenalan rapat nya.

Namun didalam hati mereka hanya Allah saja yang tahu betapa sebak dan pilu tetapi perasaan ini harus dipendam kan sahaja didalam hati masing-masing kerana tidak mahu Fikri turut berasa sedih.

Natipah menyatakan bahawa keadaan kesihatan Fikir semakin merosot dan dia tidak mampu untuk duduk lama dan mudah mengah apabila bercakap.

Wajah nya juga membengkak manakala bibir dan kukunya bertukar menjadi kebiru-biruan.

Marilah kita bersama-sama mendoakan agar Fikir diberikan kesihatan yang baik serta dipermudah kan segala urusannya. Sumber: MYNEWSHUB.CC. Editor: Ila