13 Jan 2018

Sudah Tertulis Ajal Di Hempap Dengan Bucket Lori


KOTA TINGGI: Seorang lelaki maut ketika sedang membetulkan lori di kediamannya di Felda Lok Heng Selatan dekat sini kira-kira pukul 12 tengah hari tadi.

Mazlan Abu Bakar, 49, dipercayai terhempap bucket lori yang terturun sendiri dipercayai mengalami masalah hidraulik, sebelum dibawa ke klinik desa.

Isteri mangsa, Roha Md. Taib, 47, berkata, ketika kejadian dia tiada di rumah kerana menghadiri program di sebuah dewan berhampiran rumahnya.

Dia segera balik selepas dihubungi anaknya yang memintanya pulang tanpa memberitahu kejadian sebenar yang berlaku.

"Sampai rumah saya lihat orang ramai sedang bantu suami sebelum bawa suami menaiki kereta mendapatkan rawatan di klinik desa di mana ketika itu suami masih sedar.

"Saya menemaninya menaiki ambulans untuk dirawat di HKT. Sepanjang jalan saya dengar dia merintih menahan kesakitan. Dia kemudian menghembuskan nafas terakhir sebelum sempat kami sampai di hospital," katanya ditemui di bilik mayat HKT

Bagaimanapun mangsa meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Kota Tinggi (HKT) dan jenazahnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Felda Lok Heng Selatan petang tadi. Sumber: Utusan Online - Editor: Amylea Nazrul

Advertiser