19 Jan 2018

Trauma Di Rogol Rakan Baru


ZAMAN sekarang zaman siber semua di hujung jari, jadi kenalah berhati-hati tidak kira di mana juga. Semua orang boleh tertipu dan terpedaya dengan mudah.

Sepertimana nasib yang menimpa seorang remaja perempuan di Kabupaten Pelalawan. Niat dihati hanya ingin tolong kawan yang baru kenal di laman sesawang (facebook).

Tetapi malang tidak berbau, DM nama samara 18 tahun, telah di perkosa oleh kawan barunya itu.

Laporan telah di buat pada dua hari lepas iaitu hari Rabu 3.1.2018. Mangsa mengaku yang beliau telah di perkosa oleh suspek yang baru kenal  di dalam facebook.

Rupa-rupanya suspek itu sudah ada niat dari awal untuk melakukan perbuatan terkutuk itu, suspek itu telah menggunakan akaun, gambar dan butiran-butiran palsu di facebooknya untuk memperalatkan mangsa.

Akibat kejadian itu, mangsa hingga kini masih dalam keadaan trauma dengan apa yang telah terjadi ke atas dirinya itu.

“Kejadian berlaku jam 5.30 petang dua minggu  lepas dan tempat kejadian di dalam kebun kelapa sawit masyarakat Desa Bukti Lembah Subur Kecamatan Kerumutan”

Kejadian itu bermula apabila mangsa DM ingin membantu untuk mencari kawan kepada suspek itu, sedangkan mangsa langsung tidak kenal siapa suspek itu.

Mereka berjanji untuk berjumpa di kawasan kebun kelapa sawit SP 1 Blok E Kecamatn Kerumutan.

Sebaik sahaja tiba di tempat kejadian,mangsa telah berjumpa dengan suspek itu, lalu lelaki itu menunjuk bahawa jalan ke rumah kawannya itu di dalam laluan kebun kelapa sawit itu. Dan tanpa rasa curiga, mangsa mengikut sahaja ke arah yang di tunjuknya itu.

Malang nya perbuatan itu telah di bau oleh mangsa, lalu suspek itu telah memberi helah yang dia sendiri sudah lama tidak lalu dan datang ke rumah kawannya itu.

Hari sudah semakin senja, suspek itu menawarkan diri untuk menghantar mangsa ke rumah dengan selamat. Tetapi dengan bersyarat yang suspek itu mesti berjumpa dahulu dengan kawannya itu.

Mangsa menurut dan mengikut sahaja ke mana suspek itu bawa mangsa pergi. Mangsa mula curiga sebabnya laluan yang di lalunya itu semakin sunyi dan jauh pendalaman, dan di situlah suspek itu menunjuk belangnya.

Seperti dirasuk suspek itu memaksa mangsa untuk melakukan hubungan intim bersama. Bukan sekadar di perkosa sahaja malah suspek itu juga telah mengambil barang berharga dan duit milik mangsa. Yang malang sekali mangsa telah di tinggal kan begitu sahaja.

Selepas dua minggu mangsa baru berani membuat laporan polis. Selain itu, keadaan mangsa yang masih trauma dan terkejut dengan apa yang telah ke atas diri nya, itu yang membuat kan keluarga tidak membuat laporan

Mangsa telah menceriakan apa yang telah terjadi ke atas dirinya pada ahli keluarga dan telah membuat keputusan untuk melaporkan pada pihak polis.

Polis sedang memburu suspek, sehingga kini masih belum di temui lagi. Sumber: Beritetangga - Editor: Amylea Nazrul

Advertiser