Ugut bunuh bekas isteri kerana cemburu

Advertisemen

KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki yang hilang pertimbangan akal fikiran sehingga dia sanggup mengugut untuk membunuh bekas isteri bersama kekasihnya dipercayai akibat persaan cemburu yang membuak-buak setelah dia mendapat tahu bekasa isterinya mempunyai teman lelaki baru,pada Isnin lalu.

Kira-kira jam 3.30 petang mangsa berusia 31 tahun berada di tempat kerjanya di sebuah restoran Gong Badak, Kuala Nerus, dikejutkan dengan kehadiaran bekas suaminya dalam keadaan marah.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Idris Abd Rafa berkata, lelaki yang berusia 39 tahun itu naik angin sebelum memaki hamun wanita tersebut dipercayai tidak berpuas hati kerana bekas isterinya sudah mempunyai teman lelaki selepas beberapa bulan mereka bercerai.


"Suspek seolah-oleh naik hantu apabila ternampak teman lelaki baru bekas isterinya yang juga bekerja ditempat yang sama sebelum bertindak untuk mengugut akan membunuh mereka berdua.

"Suspek dikatakan terus mengamuk tanpa menghiraukan orang disekelilingnya, namun dia melarikan diri sejurus terlihat kehadiran ketua unit keselamatan yang bertugas,"katanya ketika dihubungi.

Ini merupakan kali ketiga dia bersama kekasihnya diugut oleh bekas suami hendak membunuhnya. Suspek pernah menghantar ugutan melalui pesan ringkas dan peti suara ke telefon bimbitnya.

Idris berkata, mangsa mengambil keputusan untuk membuat laporan polis untuk siasatan lanjut akibat bimbang akan keselamatan diri bersama pasangannya. Selain itu, mangsa juga tidak selesa dengan gangguan suspek.

Kes ini disiasat dibawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah. Editor : IlaAdvertisemen

Related Posts
Disqus Comments