Video: Diserang Keluarga Bekas Suami Kerana Nak Ambil Anak.


SEMPORNA: Seorang wanita dan abangnya telah diserang oleh bekas suami adiknya. Ceritanya bermula apabila saya menawarkan diri untuk menemani adik saya untuk mengambil anaknya atas perintah mahkamah. Kami turut membawa surat dari pihak mahkamah bagi mengelakkan kejadian di luar jangkaan terjadi.

"Saya datang dengan cara yang baik siap bagi salam, tetapi sesampainya saya dan adik di rumah bekas suaminya , kelihatan dari jauh sekumpulan lelaki dan seorang perempuan yang digelar Faridah.

"Saya sendiri tidak pernah mengenali dengan Faridah, tiba- tiba dia menuju kehadapan sambil menjerit dan meludah ke arah kereta kami.

"Astaghfirullahalazim mereka punya perangai memang diluar jangkaan. Kami fikir mereka daripada anak- anak golongan yang berpelajaran tapi malangnya tidak. Habis kereta saya menjadi mangsa tendang dan tumbuk mereka.

"Barulah saya sedar orang Semporna sebenarnya macam mana. Selama ini saya hanya melihat aksi- aksi sedemikian di dalam drama sahaja, tetapi kali ini saya sendiri yang mengalaminya. Akibat daripada  peristiwa ini  pemikiran saya sudah berubah tentang orang Semporna.

"Saya dan adik tidak mahu pijak lagi kawasan sana sama seperti perangai orang hutan," katanya. Editor: Ila