19 Jan 2018

Video Papa Gomo: JAKIM Sahkan Sajat Bukan Kunsa


Baru-baru ini satu pertemuan di antara pihak Jakim dan Sajat telah diadakan untuk mengesahkan jantina sebenar Sajat namun keputusan daripada pihak JAKIM masih belum dihebahkan sehingga ke hari ini.

Pertemuan itu dilakukan setelah Sir Azri atau Papagomo telah membuat aduan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, iaitu Datuk Seri Jamil Khir mengenai Sajat yang merupakan seorang lelaki tetapi mendakwa dirinya seorang perempuan.

Melalui satu rakaman video yang di muat naik, Papagomo dikatakan telah mendapat hasil daripada siasatan yang dijalankan oleh pihak Jakim.

Dalam video terbabit, Papagomo mendakwa Nur Sajat melalui pengakuan ibu bapanya bahawa dia adalah seorang lelaki.

“Saya dapat panggilan telefon dari pihak JAKIM, yang mana pihak JAKIM mengatakan bahawa Sajat seorang lelaki. Jadi saya cakap, kenapa tidak diberitahu (kepada orang ramai)? Sajat meminta untuk tidak diberitahu kerana dia malu.”

Berdasarkan rakaman itu, Papagomo turut memberitahu bahawa perkara seperti itu tidak boleh disimpan, dirahsiakan mahupun dibiarkan begitu sahaja tetapi ianya perlulah diberitahu kepada umum memandangkan ibu bapa Sajat sendiri mengakui bahawa dirinya adalah seorang lelaki.

Papagomo turut mendakwa bahawa dia telah menerima satu pesanan WhatsApp dan DM dari orang ramai mengenai video-video tentang pengakuan Sajat dan ibu bapanya, salinan kad pengenalan Sajat yang membuktikan dia seorang lelaki serta turut mendapatkan tempat Sajat mengundi.

Tambahnya lagi, adik Sajat juga turut memanggillnya sebagai abang, dan sebelum mendakwa dirinya adalah seorang khunsa iaitu mempunyai dua kemaluan dan perempuan, Sajat pernah mengakui bahawa dirinya adalah seorang pondan.

Dalam pada itu, Papagomo juga turut bertanya memandangkan ibu bapa Sajat mengakui dirinya lelaki, “Adakah orang ramai mahu mempercayai ibu bapanya atau lembu yang didakwa Sajat mengetahui bahawa dirinya adalah seorang perempuan."

Sebelum ini, Papagomo telah menerbitkan satu video di mana dia menuntut Sajat untuk meminta maaf kepada kaum wanita kerana memalukan mereka dengan kenyataan yang di muat naik Sajat mengenai haid atau datang bulan dan juga mengandung.

Namun sehingga ke hari ini, pihak Jakim masih lagi belum mengeluarkan apa-apa kenyataan mengenai jantina yang dimiliki Sajat. Sumber: Beautifulnara, Editor: Amira

 

Advertiser