2 Feb 2018

2 Parah Manakala 2 Cedera Di Tembak Kanak - Kanak 12 Tahun


Gadis berusia 12 tahun telah ditahan kerana didakwa menembak empat orang remaja sehingga cedera di dalam kelas, Sekolah Menengah Los Angeles, pagi ini.

Jabatan Bomba Los Angeles berkata, remaja lelaki berusia 15 tahun ditembak di bahagian kepala dan berada dalam keadaan kritikal tetapi stabil, manakala remaja perempuan yang juga berusia 15 tahun di pergelangan tangan dan berada dalam keadaan yang baik.

Dua lagi mangsa hanya mengalami luka kecil dan turut mendapat rawatan pusat perubatan LAC + USC.

Seorang doktor yang merawat remaja lelaki yang cedera di kepala di Pusat Perubatan LAC + USC berkata beliau dijangka pulih sepenuhnya.

Pihak polis Los Angeles berkata, suspek telah di tahan dan Salvador B. Sekolah Menengah Castro telah mengisytiharkan sekolah itu selamat.Jalan Tempat kejadian penembakan berlaku telah ditutup pada 1 Februari sebagai langkah berjaga-jaga oleh pegawai polis Los Angeles, Gloria Echeverria

Polis Los Angeles mengetepikan Belmont High School di Los Angeles, 1 Febuari 2018.

Ibu bapa kepada salah seorang murid di sekolah itu memberitahu kepada stesen TV ABC Los Angeles KABC bahawa penangkapan suspek itu berlaku di sebelah kelas anaknya.Dua remaja ditembak dan cedera di Sekolah Menengah Sal Castro di Los Angeles, California, 1 Februari 2018.Diego Salinas berkata kepada ABC News dia menerima pesanan ringkas daripada adiknya yang berada di sekolah dan terus bergegas pergi mendapatkan adiknya.

“Saya benar-benar bimbang, gementar dan ketakutan”,

"Saya gugup, saya cemas, saya ingin menangis," kata Salinas.Eric Stolp berkata kepada ABC new bahawa anak saudaranya yang tidak menjadi mangsa tembakan itu menghantar mesej kepadanya menyruh menjemputnya dan berkata terdapat "psiko" dengan "senjata".

Pihak Polis berkata, suspek yang belum dikenalpasti di bawa ke stesen LAPD dan polis menemukan sepucuk pistol.Kejadian tembakan itu dilaporkan berlaku pada 8.53 pagi waktu tempatan, di dalam kelas elektif yang mana tahap penguasaan akademik murid bercampur, kata salah seorang pegawai polis.

Motif tembakan itu masih dalam siasatan dan belum diketahui.

Dari mana datangnya senapang yang digunakan suspek masih dalam siasatan, dan peguam L.A. city Mike Feuer berkata ini adalah amaran untuk setiap orang dewasa yang mempunyai pistol.

"Anda mesti menyimpannya dengan selamat dan menghalangnya untuk dijumpai oleh mana-mana kanak-kanak," kata Feuer.

Pegawai polis berkata, sekolah akan diteruskan seperti biasa.

Sekolah menengah itu terletak di kampus Sekolah Menengah Belmont dan mempunyai kira-kira 365 pelajar.

Vivian Ekchian, penguasa sementara sekolah bersatu Daerah Los Angeles, berkata dalam satu kenyataan, "Harapan dan doa kami adalah mereka yang tercedera dalam kejadian menembak hari ini di Sekolah Menengah Sal Castro dan semua pelajar, keluarga dan pekerja di kampus akan selamat. "

"Jabatan Polis Los Angeles, Jabatan Bomba Los Angeles, Polis Sekolah Los Angeles dan kepimpinan Daerah segera memberi respons, dan kami mengikuti protokol untuk memastikan keselamatan dan kesejahteraan warga Sekolah Menengah Castro," katanya.

"Sekolah ini telah diisytiharkan selamat, dan kami berkomunikasi dengan ibu bapa pelajar di Sekolah Menengah Castro, serta kampus-kampus berdekatan, kami juga menyediakan sokongan yang sesuai kepada mereka yang mungkin terkena insiden itu. Editor:Farhana

Advertiser