24 Feb 2018

Leher Kanak-kanak Ditembusi Jarum Menyebabkan Kanak-kanak Itu Hampir Maut


Seringkali terjadi kepada kanak-kanak mendapat kecederaan malahan ada yang sampai meragut nyawa akibat daripada kecuaian ibu bapa. Pastinya perkara itu membuatkan ibu bapa tersebut mendapat penyesalan seumur hidup.

Seorang kanak-kanak lima tahun di Cina hampir menemui ajalnya kerana sebatang jarum mengait baju berukuran empat inci terecucuk ke lidahnya sehingga menembusi tulang lehernya.

Ketika kejadian berlaku, anak itu dipercayai sedang bermain jarum tersebut, namun kejadian malang itu berlaku apabila jarum itu terjatuh ke dalam mulutnya.

Kanak-kanak itu dikejarkan ke hospital Guizhou, Guiyang untuk mendapatkan rawatan dan setibanya di hospital doktor berkata bahawa nyawa kanak-kanak itu berada dalam bahaya kerana jarum itu menembusi tulang yang menyambung ke tengkoraknya.

Jarum itu berjaya dikeluarkan setelah pembedahan dijalankan selama empat jam.

Semoga kanak-kanak itu sentiasa berada dalam keadaan sihat dan ibu bapa diluar sana diminta untuk berhati-hati dengan menyimpan barang yang merbahaya di tempat yang selamat dan jauh dari pandangan kanak-kanak. Editor:Anna
     Advertiser