Fakta Menarik Tentang Wanita Di Seluruh Dunia


Setiap insan yang dilahirkan ke dunia ini mempunyai keistimewaan yang tersendiri dan mempunyai perbezaan di atas setiap sifat dan keperibadian seseorang.

Dalam artikel ini akan dikongsikan beberapa fakta yang menarik tentang perempuan dan perbezaan antara perempuan dan lelaki yang sangat jauh perbezaannya.

Perempuan dilahirkan dengan mempunyai keistimewaan berbanding lelaki dan terdapat beberapa fakta yang unik mengenai perempuan.

Sebahagian besar dari lelaki menganggap perempuan adalah makhluk ciptaan tuhan yang terindah kerana mempunyai kecantikan pada wajah, keperibadian yang lemah lembut, dan tubuh badan yang menarik.

Namun di sebalik kecantikan dan kelembutan wanita itu, ramai yang tidak tahu mereka mempunyai sifat lain yang tak dapat difahami, namun jika diperhatikan ianya adalah hal yang unik dan menarik.


Kebanyakan lelaki tidak akan faham tentang apa yang ada difikiran wanita.

Fakta pertama mengenai wanita yang harus lelaki tahu adalah setiap wanita tidak akan terlepas dari membawa beg setiap kali mereka keluar atau pergi kemana-mana. Sekiranya tidak membawa beg mereka akan berasa tidak selesa dan tentunya lelaki akan berfikir sama ada wanita akan memilih beg yang biasa sahaja atau berjenama serta kelihatan mewah.Fakta yang kedua adalah wanita akan mengambil masa ketika memilih pakaian kerana mahu pastikan pilihan itu betul-betul memuaskan hati. Wanita mempunyai hobi suka membeli belah pakaian yang banyak hingga tersimpan banyak dalam almari. Tidak hairanlah sekiranya wanita mengambil masa yang lama untuk bersiap atau mengambil masa yang lama kerana mereka keliru ketika memilih pakaian.Perempuan juga mempunyai sikap yang pelik iaitu malas mandi. Lelaki menganggap perempuan adalah makhluk yang selalu menjaga kebersihan padahal ada fakta yang menunjukkan perempuan itu pengotor. Tentu anda tidak percayakan hal ini? Namun ia adalah betul kebanyakan perempuan hanya memakai minyak wangi tanpa mandi terutamanya perempuan yang bekerja shift.


Fakta yang seterusnya adalah wanita mempunyai nafsu makan yang banyak. Sekiranya anda melihat wanita makan sikit itu hanya dihadapan anda kerana mahu menjaga imej dan kelihatan anggun. Ketika bersendirian atau bersama rakan-rakan wanita itu akan makan dalam kuantiti yang banyak tanpa rasa malu.

Selain itu, wanita suka bermain-main selepas melakukan hubungan intim. Selepas melakukan hubungan intim, wanita akan mencium pasangan yang sedang keletihan. Lelaki harus faham keadaan ini supaya hubungan menjadi lancar dan harmoni. 


Fakta lain mengenai perempuan adalah, sangat menjaga penampilan ketika berhubungan badan.

Wanita akan berasa kurang keyakinan ketika berhadapan dengan pasangan tanpa pakaian dan tidak hairan sekiranya wanita akan membuka pakaiannya dengan malu-malu. Kebanyakan wanita akan tidak yakin dengan tubuhnya sendiri, padahal di mata seorang lelaki ia adalah sesuatu yang sangat mempesona.


Wanita juga suka tawar menawar ketika berbelanja. Harga yang sudah murah juga mahu menawar lagi. Sudah menjadi kebiasaan dan berasa tidak lengkap sekiranya tidak tawar menawar ketika berbelanja. Fakta menunjukkan tiada wanita yang rela melepaskan harga sesuatu produk ketika berbelanja tanpa tawar menawar.


Wanita juga merupakan makhluk yang cepat dewasa dan matang berbanding lelaki baik dari segi penampilan atau pemikirannya. Hal ini dapat dilihat dari aspek biologo atau psikologi kerana wanita mengalami kitaran yang lebih cepat mencapai kematangan diri. Tidak hairan sekiranya gadis yang baru menamatkan persekolahan kelihatan seperti sudah berumah tangga.

Fakta lain menunjukkan wanita lebih meminati coklat berbanding isu kedewasaan. Berbeza dengan lelaki yang lebih cenderung dengan isu kedewasaan, wanita lebih memilih coklat. Kajian menunjukkan lebih 70 peratus wanita lebih meminati coklat berbanding isu kedewasaan.
Fakta terakhir adalah wanita lebih pandai menyembunyikan perasaan mengenai hal percintaan.

Tidak hairan sekiranya anda meluahkan perasaan cinta kepada seseorang wanita itu namun dia kelihtan senyap. Mungkin sebenarnya dia juga sedang jatuh cinta kepada anda namun mahu menunjukkan seolah-olah dia tidak mempunyai perasaan. Hal ini akan membuatkan lelaki itu menjadi tertanya-tanya adakah wanita itu juga mencintainya atau sebaliknya .Bagi seorang lelaki penting untuk membaca hal ini supaya dapat memahami wanita. Fakta ini sangat sesuai dengan kenyataan yang ada pada diri perempuan secara umum. Editor:Anna