Khamis, 15 Mac 2018

Video Kanak-kanak Tonton Video Lucah Di Tempat Terbuka


Sebuah rakaman video yang berdurasi 55 saat memaparkan seorang kanak-kanak duduk di sisi ibunya sedang menonton video lucah di tempat awam dan video tersebut telah tular di media sosial.

Kanak-kanak terbabit kelihatan sesekali menghadapkan telefon pintar tersebut ke mukanya seperti mencium skrin telefon itu yang sedang memainkan video seorang lelaki sedang memuaskan nafsu pasangannya.

Video tersebut turut mendapat komen-komen negatif daripada netizen kerana mereka beranggapan video tersebut memang sudah sedia ada dalam telefon tersebut mahupun dalam galeri atau "search history" youtube dan bimbang kanak-kanak yang masih kecil itu ketagih menonton video seperti ini.

"Aku rasa video itu memang dah ada dalam handphone itu. macam mana budak kecil macam tu boleh cari melainkan ada history video yang ditonton di YouTube," kata Faizatul Hasyim. 

"Kalau aku, aku tak kan rakam, takkan tegur. Sebab isu anak ini sensitif. Nanti kita cakap baik-baik dekat ibu bapa dia, silap-silap kita kena maki. Mati hidup balik diorang tetap nak menangkan anak diorang. Jadi better jangan ambil port pasal anak orang, biarkan diorang nak jadi apa. Lagipun ibu bapa diorang kan pandai jaga anak," kata netizen

Ada juga yang menyalahkan perakam kerana tidak menegur malahan bertindak merakam dan menyebar video sehingga mengaibkan anak ini dan ibunya.

Para ibu bapa diminta untuk pantau anak-anak dan jangan terlalu kerap memberi telefon bimbit kepada anak yang masih kecil. Editor:Anna