Wanita Ditangkap Gara-Gara Makan Alat Kelamin Mayat


Akibat melakukan satu perbuatan yang dianggap pelik dan luar biasa, dua orang wanita telah ditahan di Zimbabwe.

Wanita terbabit ditahan gara-gara memakan zakar, mata serta pipi mayat saudarnya sendiri yang akan sudah meninggal tetapi masih belum lagi dikebumikan.

Difahamkan, kejadian pelik dan aneh ini terjadi di Kampung Ndangaraitu berlaku di kampung Ndangara.

Menurut laporan daripada media tempatan, kedua-dua wanita yang tidak didedahkan identitinya itu telah dihadapkan ke mahkamah tempatan untuk dibicarakan atas kesalahan yang dilakukan mereka.

“Saya boleh mengesahkan bahawa kedua-dua wanita terbabit telah dibawa ke jawatankuasa kampung untuk diadili, selepas mereka mengerat dan memakan anggota badan mayat saudara mereka,” menurut ketua kampung yang dikenali sebagai Chief Chireya.

Ujarnya lagi, kedua-dua wanita itu dikatakan turut tidur di bahagian dapur dimana mayat tersebut disimpan sebelum ianya dikebumikan di tanah perkuburan yang berhampiran.

“Saya diberitahu, mereka mengarahkan ahli keluarga yang lain mematikan lampu sebelum masuk tidur dan ketika itulah mereka mengerat mayat berkenaan.”

“Perkara itu terbongkar keesokan harinya selepas beberapa ahli keluarga yang lain mendapati alat sulit dan mata mayat itu telah hilang,” katanya.

Bagaimanapun, kedua-dua wanita tersebut masing-masing tidak megakui bahawa mereka melakukan perbuatan terbabit serta mereka juga saling menunding jari menyalahkan sesama sendiri. Sumber: E Berita, Editor: Iera